Меню Клопотенко: харківські навчальні заклади купують продукти за захмарними цінами

Ціни на сочевицю варіюються від 50 до 120 грн за кг

Із запровадженням у навчальних закладах нового меню, у розробці якого брав участь український кулінар Євген Клопотенко, список гарнірів було доповнено та додано булгур, кускус та сочевиця. Останню деякі навчальні заклади закуповують за захмарними цінами. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

За словами джерела, виходячи з даних на сайті Prozorro, закупівельна ціна у різних школах та дошкільних закладах значно відрізняється. Найдорожча сочевиця - у деяких обласних школах у Харкові та дитячих садках Балаклії.

Так, у Балаклійські дитячі садки сочевицю закуповують по 88 гривень за кілограм. Як передає ХАЦ, угода була підписана безпосередньо, ігноруючи аукціони. А у Балаклійській спеціальній школі крупу закуповують по 90 грн/кг.

Водночас відділ освіти Чкалівської селищної ради Чугуївського району закуповує кілограм сочевиці по 50 гривень, тобто майже в півтора раза дешевше, ніж закуповують у Балаклії.

Проте найдорожче крупу закуповують у ліцеї "Рятувальник". Кілограм коштує 120 гривень. А у Харківській спеціальній школі №3 за кілограм продукту віддають 112 гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що харківський ліцей закупив спеції на 2 700 грн для нових страв, тоді як інші навчальні заклади купили 1 кг орегано по 450 гривень, а один кілограм чебрецю по 300 гривень. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області до шкіл закупили сиру майже на 400 тисяч гривень. Примітно, що ціна одного кілограма сиру у цій закупівлі значно дорожча, ніж на полицях супермаркетів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися