У Харкові працівники "Електроважмашу", яким не платили зарплату, залишаються без роботи

Працюють лише ті, хто має слідкувати за обладнанням цілодобово, усі останні працівники або сидять вдома без роботи та чекають, або звільняються

На заводі "Електроважмаш" вже декілька місяців працює лише маленька частина людей від штатного складу, усі останні переведені на 2/3 ставки. Фактично завод не працює. Керівництво пообіцяло, що підприємство розпочне роботу у березні, оскільки до 12.03.2020 року воно має за замовленням виробити певну кількість продукції. Про обставини регулярно розповідають самі працівники у неофіційній спільноті заводу.

Деякі працівники ходять на роботу по змінах, оскільки є обладнання, за яким необхідно стежити у режимі чергування постійно. Всього таких змін - 3.

Водночас на заводі вимкнене опалення, у роздягальнях та приміщеннях холодно та волого.

Попри обіцянки керівництва про початок роботи заводу, ніякої інформації працівникам не надають. Деякі звільняються, навіть без жодних спроб забрати гроші з належними виплатами, пояснюють, що навіть звільнитися важко, адже відповідальних за кадри працівників та тих, кому слід здавати видане устаткування, не знайти.

Люди продовжують виходити на роботу згідно складених списків, в основному - це чергова зміна. Іноді телефонують декому з працівників у разі крайньої потреби і викликають на завод.

У п'ятницю керівництво заводу приймало участь у спільному засіданні із Фондом Держмайна та керівництвом заводу "Турбоатом": намагалися віднайти способи завантажити обидва підприємства замовленнями та знайти джерела доходів для виплат заробітних плат. На засіданні були обговорені спільні контракти "Турбоатому" та "Електроважмашу", а також стабілізацію розвитку виробництва за рахунок контрактів на генераторне виробництво.

Нагадаємо, раніше працівники "Електроважмашу" вийшли на протест та перекрили Московський проспект. Працівникам три місяці не платили заробітну плату. "Коментарі" повідомляли, що гроші на зарплати були терміново знайдені - їх позичили у інших заводів у форматі безвідсоткової позики.



Джерело: https://t.me/etmneoff

Глидер Евгений

12 березня 2021, 15:01

Первый раз пишу отзыв. Слезы на глазах первый раз из - за печальной судьбы Электрояжмаша и прекрасных его работниках!!! Я работал на НПО ЭТМ с 1954 года по 2000 год и. е. 46 лет. Начинал с 12 цеха работать технологом, а закончил в ОГК 1 зав. сектора. Очень печальная судьба такого прекрасного НПО!!! Я не ожидал такой печальной судьбы для НПО и прекрасным его работникам!!! Всем удачи в борьбе за свои права!!! Мне 84, но я с вами!!!

Сергей

10 березня 2021, 18:01

Хочу спросить у скакавших на майдане, как вам новая майданутая украина, нравится?!

Юрий

10 березня 2021, 15:16

Главное руководство завода и страны получают зароботную плату, а простые люди пусть ждут.

саша

10 березня 2021, 14:28

, ХАРПу тоже надо брать пример,зарплата не выплачивается год. Радуйся Электротяжмаш

Владимир

10 березня 2021, 10:50

На больничный и все пусть соцстрах оплачивает

Василий

10 березня 2021, 10:49

При этом у директора 160 000 грн в месяц. И прилизанный такой весь. Очень похоже, что педик.

Валерий

10 березня 2021, 10:28

Молодцы ,что добились С вас надо брать пример ХАЗУ ,ато людей только обещаниями кормят

Антон

10 березня 2021, 08:59

это только начало

Сергей

10 березня 2021, 08:44

Искусственно банкротят. Схема старая. Рабочим надо трусить руководство и фонд держмайна. Но особенно следить за станками и оборудованием. Чтобы под шумок не вырезали на металл. И не разбегаться, требовать соблюжения своих прав.

Женя

10 березня 2021, 06:22

До чего мы дожились, такие заводы, все идет на дно, люди выживают.....

Геннадий

10 березня 2021, 05:49

Заводы мирового уровня довели до банкротства, уроды!

Кирил

9 березня 2021, 18:46

Довели страну до ручки .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися