На Харківщині знайшлися гроші на онкоцентр, який мали збудувати ще рік тому - як виправдалася ХОДА

У ХОДА кажуть, що будівництво випереджає графік, хоча будівлю мали звести ще минулого року

У Харкові розпочалися роботи на будівельному майданчику нової будівлі обласного онкологічного центру. Про це відзвітували у пресслужбі Харківської ОДА.

У повідомленні йдеться, що центр зводять як один із проєктів програми Президента України "Велике будівництво".

На будівельному майданчику наразі ведуться роботі із монтажу залізобетонного каркасу. Всього в цьому році заплановано повністю змонтувати каркас лікувально-діагностичного корпусу, вбудувати зовнішні та внутрішні перегородки, вікна, покрівлю. У плані також здійснення технічних і санітарних робіт, будівництво газової котельні разом із розведенням опалювальної системи, будівництво теплового пункту.

У ХОДА повідомили, що усі роботи відбуваються за планом, а в окремих моментах будівельники навіть випереджають графік.

Усе б нічого, якби не те, що завершити зведення коробки будівлі онкоцентру мали ще до кінця минулого року, а будувати її почали ще у грудні 2018 року. У 2019 році було залито фундамент. За 2020 рік жодних зрушень у будівництві не було. У лютому 2021 року будівельний майданчик виглядав як повністю закинута захаращена територія, яка привертала увагу журналістів і волонтерів.

picture

Проблема навіть, не у фінансуванні, адже минулого року на будівельні роботи було виділено близько 100 мільйонів гривень. Однак через непрофесійний менеджмент їх не змогли освоїти й наприкінці року повернули у бюджет та використали на інші потреби.

"Коментарі" розповідали, як у лютому питання про продовження будівництва та повторне виділення коштів було винесене на розгляд депутатів Харківської облради. Доповідь робив їхній колега-депутат і за сумісництвом директор обласного онкологічного центру Денис Скорий, але депутатів обурив формат його виступу і грошей вони не дали.

Наразі у центрі проводять унікальні для України операції, але лікуються онкохворі в жахливих умовах: ремонт ще з радянських часів, каталки, як із фільмів жахів, сходи на другий поверх, куди нести пацієнта після операції доводиться тим, хто сидить поряд у черзі на прийом.

У ХОДА звітують, що цього року на будівництво нових корпусів гроші все ж виділили - трохи більш як 190 мільйонів із державного та обласного бюджетів. Зведення корпусів відбуватиметься у 4 черги. Вже після завершення 2 стадії лікарня зможе перебратися у нові будівлі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що протягом багатьох років усі гроші, які отримував центр на нове обладнання та облаштування, були коштами лише благодійних організацій та пожертвами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися