"Харківський бронетанковий завод" модернізував танки для ЗСУ

Бойові можливості машин розширено, збільшено надійність їхніх вузлів, агрегатів та озброєння

Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод" провело капітальний ремонт з елементами глибокої модернізації та відвантажило Збройним силам України партію танків Т-64. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

Під час модернізації бойові можливості Т-64 було розширено. Також збільшена надійність вузлів, агрегатів та озброєння основного бойового танку Сухопутних військ України. Контракт державного оборонного замовлення за 2021 рік завод виконав достроково.

Масштабна модернізація Т-64 розпочалася у 2017 році. Ця модель бойової техніки отримала сучасну радіостанцію, покращений двигун та оновлений приціл нічного бачення.

Крім танків Т-64, на "Харківському бронетанковому заводі" ремонтують і модернізують бронетехніку таких моделей: Т-72, Т-80УД, Т-80Б та Т-80БВ.

За даними Генштабу ЗСУ, у 2021 році на розвиток української армії спрямують понад 30 млрд гривень зі 116,3 млрд гривень оборонного бюджету. Зокрема, на інвестиції в озброєння та військову техніку спрямують 22,7 млрд гривень. Гроші виділять на розробку, закупівлю, капітальний ремонт і модернізацію.

Раніше повідомлялося, що модернізований танк Т-64 БМ2 "Булат" пройшов перше випробування та зробив серію пострілів на полігоні Харківщини.

Бойову машину оснастили новим двигуном. Це прискорило танк і поліпшило його маневровість. Збором моторно-трансмісійного відділу бойової машини займався "Завод ім. Малишева".

Нагадаємо, у Харкові зловили російського шпигуна, який намагався вкрасти розробку танка.

Завербований агент ФСБ використовував працівника Харківського конструкторського бюро із машинобудування ім. О.О. Морозова. Він мав передати секретну документацію про українські розробки для ЗСУ.



Владимир Донбасс

23 травня 2021, 16:50

Что ж вы, сволочи, нацистским тварям помогаете? Кровь наших детей вам душу не бередит?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися