У Харківській області змінили тарифи на воду

Тарифи були встановлені за умови відшкодування різниці з бюджету громади

Виконавчим комітетом Лозової було ухвалено рішення про зміну тарифів на воду для населення Орельки та Красноплавки. Про це повідомляється у пресслужбі Лозівської міської ради.

За словами джерела, 11 січня на засіданні виконавчого комітету міськради ухвалили рішення щодо застосування комунальному підприємству "Тепловодосервіс" тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для населення у розмірі 70,80 за 1 м3. Тариф було встановлено за умови відшкодування різниці з бюджету громади.

Для того, щоб знайти кошти для відшкодування різниці між розміром економічно обґрунтованого тарифу, а він складає: в Орельці – 269 грн за м3, у Краснопавлівці – 106 грн за м3, та фактично застосованим, будуть звертатися до депутатів міської ради.

За словами керівника КП "Тепловодосервіс" Сергія Войцеховича, для компенсації різниці потрібно 5 мільйонів гривень. Без відшкодування підприємство не зможе надавати послуги населенню Орільки та Краснопавлівки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в Україні по бізнесу сильно б'є зростання ціни на газ, сировину й інші витрати. Вже у січні 2022 року така ситуація може призвести до перебоїв із постачанням хліба. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у лабораторному центрі оприлюднили результати досліджень якості води центрального водопостачання Харкова. Загалом 1082 проби було досліджено за мікробіологічними показниками, з них 22 проби (2%) не відповідали нормам епідемічної безпеки. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися