Яку воду п'ють харків'яни: результати лабораторних досліджень

З 571 проби 59 (10,3%) не відповідали нормативним вимогам

У лабораторному центрі оприлюднили результати дослідження якості води центрального водопостачання Харкова. Дані включають результати вимірів та проб, які зроблені протягом дев'яти місяців із розподільчої мережі харківського водопроводу, передає РЕДПОСТ.

Таким чином, 571 пробу досліджували на санітарно-хімічні показники. Із них 59 проб (10,3%) не відповідали нормативним вимогам. У пробах, які не відповідали нормам, показники кольоровості були в 1,1-1,9 рази більше, каламутності в 1,1-1,5 раза, окислюваності в 1,1-1,5 раза, вмісту сульфатів у 1,12 рази.

1082 проби було досліджено за мікробіологічними показниками, з них 22 проби (2%) не відповідали нормам епідемічної безпеки. У відомстві наголосили, що перевищення нормативів виявлено у воді на тупикових ділянках вуличних водорозбірних пристроїв.

Нагадаємо, що у Краснопавлівському водосховищі зафіксували критичну ситуацію. Води вистачить лише до грудня. Грошей на наповнення вже не вистачає, і їх навіть не обіцяють. Зараз Лозовій потрібно 152 млн. грн., а з них 120 млн. грн. — на електроенергію.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що харківські комунальні підприємства у посиленому режимі проводять санітарно-профілактичну дезінфекцію вулиць, доріг, пішохідних переходів, а також під'їздів будинків, щоб захистити мешканців від коронавірусної пандемії. Зазначається, що дезінфекція проводиться щодня у всіх районах міста. Роботи проводяться за допомогою додавання у воду засобів із вмістом хлору, які є абсолютно безпечними для людей.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися