Синоптики спрогнозували морози у Харківській області: коли чекати на похолодання

Температура в області вночі опуститься до 4-9 градусів зі знаком "мінус"

У четвер, 11 листопада, погоду на Харківщині визначатиме антициклон "Tilda" - у регіоні зберігатиметься холод. Про це повідомили у Харківському регіональному центрі гідрометеорології на сторінці у Facebook.

Синоптики зазначили, що у четвер очікується мінлива хмарність. Температура в області вночі опуститься до 4-9 градусів зі знаком "мінус", а вдень температурні стовпчики покажуть +2...+7 градусів.

У самому Харкові очікується 4-6 градусів морозу в нічний час і +4... +6 градусів вдень.

При цьому вітер у регіоні очікується південно-західний - 3 - 8 м/с уночі, та 7 - 12 м/с у денний час.

Небезпечних метеорологічних явищ у цей період, за даними синоптиків, не очікується.

Температурні рекорди у Харкові (за роками):

11 листопада : max 16,3 ° (2010 р.), min -16,3 ° (1993 р.)

Зазначимо, що синоптики розповіли, що зміна температурних показників пов'язана з так званим ультраполярним вторгненням. Подібні процеси відбуваються тоді, коли холодне арктичне повітря настає в південні регіони з півночі. На початку другої декади листопада холодна повітряна маса відвідає нас із районів Карського моря, Нової Землі та Республіки Комі (Росія).

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що у Харкові у жовтні 2021 року, випало всього 8 мм опадів і це за норми 44 мм. Іншими словами у місті випало за місяць лише 17% опадів від звичайної норми. Середньомісячна температура повітря збереглася в межах норми та становила 8,1 градуса. Найнижчу температуру - 5,1 градуса фіксували 26 жовтня, а найвищу - 19,1 градуса - 22 жовтня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися