На Харківщині синоптики оголосили другий рівень небезпеки: як зміниться погода

Прогноз погоди у Харкові та Харківській області на 14-16 січня

Сьогодні у Харкові та Харківській області очікується погіршення погодних умов. Синоптики оголосили помаранчевий рівень небезпеки та попередили, чого краще уникати. Про це повідомляється на сторінці "Харківський регіональний центр з гідрометеорології" у Facebook.

За даними джерела, сьогодні, 14 січня, у місті та області очікуються пориви західного вітру, 17 – 22 м/с. До вечора та вночі відбудеться посилення до 25 – 27 м/с. На дорогах сьогодні та найближчими днями буде ожеледиця. Синоптиками було оголошено другий рівень небезпеки, помаранчевий. За їхніми словами, мешканцям Харкова та області сьогодні варто бути обережними, оскільки погодні умови можуть призвести до пошкодження та руйнування елементів інфраструктури, а також падіння дерев та навіть знеструмлення населених пунктів.

На сайті Укргідрометцентру вказується, що сьогодні вдень температура очікується плюсова температура – до 3 градусів. При цьому йтиме мокрий сніг з дощем. А до ночі у місті похолодає до -11 градусів та очікується сніг. В області в цей день погода буде аналогічною.

У суботу, 15 січня, у Харкові та області синоптики обіцяють до 1 градуса вдень та до -4 вночі. Наголошується, що протягом дня йтиме мокрий сніг із дощем, а до ночі піде сніг.

16 січня у місті та області знову похолодає. Плюсова температура вдень знову зміниться мінусом. Згідно з прогнозом, і вдень, і вночі очікується до -4 градусів. Без істотних опадів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що мешканець Харкова зняв рідкісне природне явище - зимову веселку. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові після крижаних дощів вулиці міста перетворилися на ковзанку. Харків'яни поскаржилися у соціальній мережі на слизькі дороги. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися