На Харківщині зафіксували температурний рекорд (ВІДЕО)

Синоптики зазначають, що за всю історію така температура повітря у цей день спостерігалася вперше

У лютому на Харківщині було зафіксовано рекордне підвищення температури - 6,4 градуса вище 0. Про це повідомляється на YouTube-каналі "Simon".

У регіональному центрі з гідрометеорології розповіли, зараз у Харкові та області спостерігається аномально тепла погода. А рекордне підвищення зафіксували 20 лютого.

За словами завідувачки сектору метеорологічних досліджень Харківського гідрометцентру Євгенії Ляшенко, такої температури в Харківській області 20 лютого ще не було ніколи. Синоптики зазначають, що потепління пов'язане із переміщенням повітряних атлантичних мас із південного заходу та західної Європи.

Найнижча погода 20 лютого за всю історію Харківської області була зафіксована у 1954 році. Тоді у цей день температура повітря впала до -26,6 градуса.

Самі харків'яни кажуть, що радіють тому, що весна настає так рано і на вулиці тримається плюсова температура.

Читайте також:

• Цього тижня синоптики обіцяють погіршення погодних умов у Харкові. В один із днів знову очікується снігопад та нічні заморозки. На ранок городян чекає ожеледиця. Однак після цього погода лише налагоджуватиметься і переходитиме на весняну.

• У січні 2022 року у соціальній мережі з'явилося відео, зняте харків'янами, на якому відображено досить рідкісне природне атмосферне явище. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

• У середині лютого у Харкові різко розбушувалася негода. Протягом усього вечора були сильні пориви вітру, внаслідок чого в місті впало три великі дерева. Один із них впав на вхід одного з магазинів. На щастя, ніхто не постраждав.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися