Кабмін під тиском нардепа Світличної змінив план ОТГ в Первомайському районі

Біляївська ОТГ Первомайського району буде складатися з семи сільських рад

Біляївська ОТГ Первомайського району Харківської області тепер складається з семи сільських рад. Про відповідне рішення Кабінету міністрів повідомила народний депутат Юлія Світлична.

"Біляївська ОТГ Первомайського району буде складатися з 7 сільських рад, як і хотіли люди. Справедливість перемогла", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 квітня на засіданні Кабміну було прийнято рішення "Про затвердження перспективного плану формування територій громад Харківської області", яке передбачало створення 56 громад. Однак вихідний варіант плану був іншим.

Зокрема, у експертів виникли питання по Біляївській об'єднаній територіальній громаді Первомайського району. Так, згідно з прийнятим рішенням, до складу Біляївської ОТГ увійшли громади - Суданська, Закутнівська, Миронівська і Роздольська. Однак рішення про об'єднання в Біляївську ОТГ ще в 2019 році прийняли сім сільських рад. Крім зазначених, до її складу увійшли - Верхнеорельська, Дмитрівська та Красненківська громади. У підсумку ці три опинилися в списку Первомайської ОТГ.

У свою чергу екс-губернатор Харківської області Юлія Світлична, стала на захист ошуканих людей. Вона звернулася до уряду з вимогою не порушувати Конституцію і принципи добровільності та прозорості при формуванні ОТГ.

На думку нардепа, процес формування громад відбувся всупереч офіційно оформленим рішенням.

"Думку людей проігнорували і порушили принцип добровільного об'єднання громад", - заявила Світлична.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися