Прем’єр Шмигаль приїхав до Харкова: мета візиту

Прем’єр оглянув енергооб’єкти у Харкові та процеси будівництва на Харківщині

Сьогодні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль з робочим візитом перебував у Харкові та Харківській області. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі, інформує портал "Коментарі".

Він зазначив, що у Харкові ознайомився з роботою одного з енергооб’єктів.

На його території було встановлено 4 когенераційні газопоршневі установки сумарною потужністю 6 МВт. Це дозволить постачати тепло мешканцям міста у разі відсутності електроенергії.

"Наразі ведуться переговори з партнерами про встановлення додаткових газотурбінних установок.

Закликаю інші міста так само встановлювати альтернативні джерела енергії, щоби забезпечити безперебійне електропостачання об’єктів критичної інфраструктури.

Уряд зі свого боку продовжить надавати підтримку регіонам. Для підготовки до опалювального сезону Харківській області ми в червні виділили додаткові 2,5 млрд грн", – написав прем’єр.

У Харківській області Денис Шмигаль приїхав до Старого Салтова, який постійно потерпає від російських атак.

Наразі тут іде відновлення житлових будинків, амбулаторії та будівлі ліцею.

"Оглянули процес відбудови та поспілкувалися з місцевими мешканцями.

Реконструкція відбувається за принципом "краще, ніж було": утеплюється фасад, відбувається заміна інженерних мереж, враховуються норми безбар’єрності.

Лише цього року на ліквідацію наслідків російської агресії в Харківській області Уряд виділив 1,7 млрд грн", – зазначив Шмигаль.

Він оглянув процес спорудження фортифікаційних укріплень на Харківщині та зазначив, що на їх будівництво Уряд цього року виділив 5,9 млрд грн..

"Зведення оборонних рубежів — пріоритетний напрям роботи місцевих керівників у прифронтових областях. Адже це стосується оборони нашої держави та наших захисників", – зазначив прем’єр.

Також прем’єр вшанував пам’ять загиблих захисників України на "Алеї Героїв" у Харкові.

Читайте також: У Харкові отримали допомогу від Японії



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися