Прокуратура повідомила подробиці вбивства 20-річної дівчини на Харківщині

Вбив 20-річну дівчину і закопав тіло в лісовому масиві — мешканця Красноградського району взято під варту

За процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури повідомлено про підозру 35-річному чоловіку за фактом умисного вбивства (ч. 1 ст.115 КК України). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За клопотанням сторони обвинувачення Красноградським районним судом Харківської області підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

За даними слідства, 15 липня 2024 року до правоохоронців звернулась мешканка Харкова із заявою про зникнення своєї 20-ти річної сестри. Заявниця повідомила, що дівчина приїхала до родички в село Палатки Старовірівської сільської громади Красноградського району, а в ніч з 12 на 13 липня зникла при невідомих обставинах. 

У ході розшуків правоохоронці з’ясували, що дівчина перебувала в одній компанії з 35-річним чоловіком, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності. Він був засуджений за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування, відбував покарання у місцях позбавлення волі та звільнився у 2021 році. 

Встановлено, що між чоловіком і дівчиною виникла сварка, у ході якої зловмисник, маючи фізичну перевагу, став душити потерпілу, поки вона не перестала подавати ознаки життя. Переконавшись, що дівчина мертва, вбивця, щоб приховати злочин, переніс тіло в лісовий масив поблизу свого місця мешкання, де і закопав його.

24 липня цього року чоловіка викрито і затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Красноградський РВП ГУНП в Харківській області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

На Харківщині сталося жорстоке вбивство: молоду дівчину знайшли у лісі



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися