Дев'ять депутатів Харківської міськради можуть відкликати за прогули: хто прогулював засідання найчастіше

Найбільше прогулюють депутати від ОПЗЖ

У 2021 році деякі депутати Харківської міської ради без обґрунтованої причини не приходили на пленарні засідання. Дев'ять депутатів взагалі пропустили понад 50% засідань комісій і можуть бути відкликані виборцями. Про це повідомляється на сайті "ЧЕСНО".

За словами джерела, більшість прогульників є депутатами ОПЗЖ. Виборцями може бути відкликано чверть депутатів цієї фракції. Крім того, відкликати можуть і лідера опозиційної фракції "Блок Світличної" Анатолія Бабичева, а разом із ним і колишнього директора департаменту ЖКГ Романа Нехорошкова з "Блоку Кернеса".

Зазначається, що згідно із Законом "Про статус депутатів місцевих рад", депутат, який не з'явився більш ніж на 50% засідань або комісій за рік, може бути відкликаний і позбавлений мандату. Минулого року таких депутатів було дев'ять.

picture

Хто з депутатів регулярно прогулював засідання:

• Колишній суддя з ОПЗЖ Денис Невядомський. За рік він жодного разу не був присутній на своїй профільній комісії.

• Депутат від ОПЗЖ Дмитро Хівренко. За рік їм було пропущено 9 із 11 засідань профільної комісії з місцевого самоврядування.

• Депутат від ОПЗЖ Сергій Насінник. Пропустив 83% засідань комісії з питань екології.

• Депутат фракції ОПЗЖ Анатолій Роздинський. За рік не був практично на жодному засіданні своєї комісії. Сам Роздинський пояснює прогули тим, що вважає комісії неефективними.

• Депутат від ОПЗЖ Андрій Спаський. За рік не було практично на 70% засідань комісій. За його словами, дні комісій збіглися з приймальними днями, а його основна робота відбувається в окрузі.

• Лідер фракції "Блок Світличної" та проректор університету ім. Каразіна Анатолій Бабичов пропустив понад половину засідань гуманітарної комісії, членом якої він є.

• Троє депутатів від "Блоку Кернеса – Успішний Харків" – Роман Нехорошков, Семен Сирота та Володимир Чумаков пропустили більш ніж половину засідань у 2021 році. Проте пояснювати причини своєї відсутності вони відмовились.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що мер Харкова зробив нове кадрове призначення. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що Володимир Зеленський відповів на коментар про можливу "окупацію" Харкова у своєму Instagram.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися