Кучер не звертався з приводу Забашти в обласну раду

Якщо звернення до облради надійдуть, то для перевірки діяльності Центру, у разі необхідності, може бути створена спецкомісія

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов прокоментував ситуацію щодо конфлікту навколо Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф, передає МГ Об'єктив.

Нагадаємо, 26 червня голова ХОДА Олексій Кучер під час зустрічі із медиками так званої “чорнобильської” лікарні заявив про ініціацію перевірки діяльності Центру екстреної медичної допомоги. Це пов’язане зі смертю 29-річного іракця на харківському стадіоні, а також інформацією про роботу закладу, якою губернатор незадоволений. Раніше Кучер повідомляв, що рекомендуватиме облраді звільнити директора Центру Віктора Забашту.

Натомість в Харківській обласній раді повідомили, що й досі жодного розпорядження від ХОДА, як і від інших структур чи депутатів, не отримували. Тому про скликання відповідної комісії та звільнення Забашти наразі не йдеться.

“Для того, щоб в установленому порядку розглянути це питання в обласній раді і винести його в сесійну залу, необхідно, щоб був відповідний проєкт, були зафіксовані порушення, про які ми сьогодні отримуємо інформацію з соціальних мереж. В обласну раду ні від облдержадміністрації такого проекту не надходило, ні від депутатів Харківської облради. Ні від громадських діячів, ні від експертів жодної інформації щодо перевірки, щодо порушень з боку керівника комунального підприємства чи працівників підприємства не надходило” – повідомив Сергій Чернов.

Зі слів чиновника, якщо такі звернення до облради надійдуть, то для перевірки діяльності Центру, у разі необхідності, може бути створена комісія, до якої ввійдуть депутати облради, чиновники облдержадміністрації, працівники профільного департаменту, медичні фахівці та представники громадськості. Якщо порушення знайдуть, питання про звільнення директора можуть розглянути на черговій сесії.

Читайте також: У Харкові пацієнт швидкої, якій не давав проїхати в лікарню натовп активістів, не вижив.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися