Стало відомо, хто став головуючим на сесії Харківської міськради

Поки немає чинного мера Геннадія Кернеса вести сесії буде секретар попереднього скликання

Новообрані депутати Харківської міськради VIII скликання обрали голову, який буде вести сесію за відсутності міського голови Геннадія Кернеса. За пропозицією депутатів від "Блоку Кернеса - Успішний Харків" головуючим став Олександр Новак, передає "Інтерфакс-Україна".

Чиновник раніше був секретарем міськради попередніх скликань. За Новака віддали голоси 48 депутатів.

Голова Харківської міської виборчої територіальної комісії Ольга Мозгова поставила це питання на голосування і пояснила свої дії нормою регламенту. Його схвалили депутати попереднього скликання на останній сесії, яка передбачає обрання головуючого для ведення першої сесії, якщо мер відсутній на ній з поважних причин.

Обрання головуючого хотіли перешкодити деякі депутати. Так, представник "ОПЗЖ" Анатолій Родзинський заявив, що у Мозковий немає права ставити таке питання на голосування. Він також додав, що потрібно було обирати для ведення сесії не головуючого, а президія. На деякий час трибуну заблокували депутати від різних політичних сил.

Мозгова все одно висунула питання на голосування. Спочатку він не набрав необхідної кількості голосів. Частина депутатів заявила, що не встигли зареєструватися. Мозгова поставила питання на голосування ще раз і за Новака проголосували.

Нагадаємо, У команді Геннадія Кернеса заявили, що мер Харкова не буде присутній на засіданні Харківської міської ради, яке йде сьогодні, 9 грудня. Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрій Сидоренко. "Швидше за все, його не буде ось на цьому засіданні міської ради. Він не встигне. Звичайно, йому вже набагато краще, ніж було. І, думаю, має право сказати, що чекаємо повернення найближчим часом. Ми ж чекали засідання в районі 20- го числа, але його призначили на більш ранній термін. Тому, шансів на присутність на першому засіданні фактично 0%", - розповів Сидоренко.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, мер Харкова Геннадій Кернес повинен повернутися в місто до 20 грудня. Про це говорив син мера Данило Привалов. "Ми плануємо, що батько повернеться до Харкова до 20 грудня. У мене немає ні краплі сумнівів в цьому. У нас є ще майже місяць на підготовку, багато часу. Лікарі дозволили йому їхати. Поки немає ніяких передумов до того, що цього не відбудеться ", - розповів Привалов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися