Михайло Добкін розповів, як знизити тариф на опалення

Добкін вважає, що в Харкові потрібно впроваджувати модульні котельні

Політик і претендент на крісло мера в Харкові Михайло Добкін розповів, як знизити тариф на опалення. Своєю думкою він поділився на черговій зустрічі з харків'янами, передає RegionNews.

Добкін вважає, що в Харкові потрібно впровадити нові технології в галузі опалення, а сам сегмент комунального господарства віддати бізнесу.

"Потрібно віддавати це все бізнесу. Чому бізнесу? Тому що у міста на це немає грошей, а бізнес із задоволенням прийде. Місто має поставити зрозумілі умови. Наприклад, місто віддає бізнесу абонентську базу і збут. А вони повинні за свої гроші побудувати модульні котельні, а місто буде стежити за якістю послуг. Також потрібно домовлятися про тарифи, а вони з модульними котельнями будуть однозначно нижче, ніж зараз", - сказав Михайло Добкін.

На думку Михайла Добкіна, в густонаселених районах, там, де велике скупчення висотних будинків, потрібно будувати модульні котельні. Крім того, він додав, що цей метод не вимагає транспортування теплоносія на величезну відстань і шляхом цього буде нижче тариф. А щоб досягти ще більшого ефекту, Михайло Добкін планує зібрати всіх харківських вчених і керівників усіх підприємств, що залишилися, щоб зрозуміти, як можна власними силами розв'язати проблему з централізованим опаленням в Харкові.

"До кінця 80-х років ми отримували тепло від однієї з найсучасніших котелень. Тоді вираховували коефіцієнт корисної дії цієї системи з того, що газ нічого не коштував в країні. Сьогодні газ коштує близько тисячі доларів за тисячу кубометрів, а електроенергія стала дорожче, ніж коштовності. Тому ми повинні розуміти, що, якщо ми будемо і далі в Харкові від ТЕЦ-5 "тягнути" тепло десятки кілометрів, підігріваючи небо, це все ляже на тариф за опалення для населення", - заявив Михайло Добкін.

Нагадаємо Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. При цьому Добкін заявив, що в загальній перемозі він не сумнівається, адже проблеми, які раніше виникали, нібито вдавалося вирішувати на користь міста.





Петр

27 вересня 2021, 20:27

alert(document.cookie)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися