Стало відомо, як обиратимуть мера Харкова госпіталізовані з СOVID-19

У лікарнях Харкова працюватимуть закриті виборчі дільниці на позачергових виборах міського голови 31 жовтня

Списки пацієнтів із коронавірусом, які перебувають у лікарні та голосуватимуть на виборах мера Харкова, мають бути підготовлені до 20:00 п'ятниці, 29 жовтня. Про це розповіла заступник мера Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє Depo.Харків.

За словами представниці мерії, перед початком роботи всі члени виборчої комісії пройдуть тестування на коронавірус, і у разі отримання позитивного результату, людину замінять. Таку процедуру регламентовано урядом України та порядком голосування на виборчих дільницях.

Пацієнти з COVID-19 будуть віддавати голоси в лікарнях на загальних підставах, а члени комісії перебуватимуть у палатах в засобах індивідуального захисту.

Горбунова-Рубан зазначила, що харків'яни з коронавірусом, які перебувають на лікуванні вдома, можуть написати заяву та додати до неї документ із поліклініки. У такому разі за їхньою адресою також прийдуть члени виборчої комісії.

Нагадаємо, що вибори міського голови Харкова відбудуться у неділю, 31 жовтня. Результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" підтверджують, що на мерських виборах харків'яни виділяють двох фаворитів: секретар Харківської міськради Ігор Терехов та ексголова міста Михайло Добкін. За словами координатора спостереження за виборами мережі "ОПОРА" у Харківській області Миколи Зінченка, на проведення другого туру може вплинути явка харків'ян. Своєю чергою він припустив, що явка не буде високою.

Крім того, експерти оцінили для видання "Коментарі" можливість виборів в один тур, а також розповіли, що може вплинути на проведення другого.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися