У Харкові почали розслідувати можливу фальсифікацію на виборах мера

Напередодні координатор спостереження "Опори" у Харківській області Микола Зінченко звернувся до поліції із заявою про можливу фальсифікацію протоколів у двох районах міста

Правоохоронці Харківської області порушили кримінальне провадження за фактом можливої фальсифікації протоколів на дев'яти дільницях Новобаварського району після звернення громадської організації "Громадянська мережа "Опора". Про це пише Суспільне, посилаючись на слова представника ГУ поліції в Харківській області Олени Баранник.

"Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 158-3 Кримінального кодексу України", - повідомила представник поліції.

Крім того, правоохоронці також мають повідомити, чи відкрито провадження для розслідування аналогічного факту на ділянці у Основ'янському районі Харкова.

Журналісти нагадують, що координатор спостереження "Опори" у Харківській області Микола Зінченко звернувся до поліції із заявою про можливу фальсифікацію протоколів у двох районах міста. У планах організації скаржитися на харківську ТВК щодо перерахунку голосів виборців на деяких дільницях.

Нагадаємо, що 31 жовтня у Харкові відбулися вибори міського голови. Згідно з оприлюдненими даними, за в.о. мера Ігоря Терехова проголосували 146 240 виборців (50,66%), за його головного конкурента Михайла Добкіна - 82 008 осіб (28,41%). Таким чином, Терехов обраний мером першої столиці у першому турі. Експерти розповіли , чия участь у виборах мера Харкова могла суттєво вплинути на їхній результат.

Також зазначимо, що у Харкові явка на виборах склала близько 28%. Про це після завершення голосування розповіла голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко. За словами чиновниці, загалом вони отримали 288 336 бюлетенів. При цьому у списках перебуває 1019175 виборців.



Харьковчанин

2 листопада 2021, 23:36

Было бы неплохо, если бы удалось доказать нарушения и фальсификации результатов голосования на этих выборах 31 октября 2021 в пользу ВРЕМЕННО и.о. мэра терехова! Власть выбирают на минуточку аж на 5 лет, и от самих жителей города зависит, кто будет управлять харьковом всё это время и как мы будем жить! Почему-то многим харьковчанам наплевать, что будет с их городом, они считают правильным просто не ходить на выборы, хотя каждый голос имеет важную роль. Понятно, что если бы результаты этих выборов были бы правдивыми, то победу одержал бы Добкин. Но так как результаты поддельны, имеем, что имеем!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися