Зеленський оцінив наступ росії на Харків

Він уточнив, що наступ був зупинений українськими Силами оборони

Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції у Києві сьогодні, 15 липня, зазначив, що російський наступ на півночі Харківської області в травні провалився та був зупинений українськими військами.

Відповідаючи на питання, коли західні партнери можуть надати дозвіл на удари вглиб території рф, президент зазначив: "Визнають всі експерти: наступ Росії на Харків провалився. Я б сказав, що був зупинений нашими воїнами і відповідною зброєю. Все ж таки, будемо цінити високо службу наших хлопців".

"Сьогодні (це питання на Заході — ред.) сприймається поки що складно. Хоча, деякі позитивні сигнали щодо використання далекобійних речей ми почали отримувати. Деякі. Це треба також дотиснути. Бо це абсолютно справедливо. Є точка, з якої вилітає ракета, або бомба, і ми розуміємо звідки. І це не справедливо, що ми не можемо туди, звідки воно вилетіло, відповісти. Це абсолютно справедлива відповідь, на яку ми маємо право. Тому ми й розпочали, розуміючи, що це процес буде уповільнений, і що не будуть давати дозвіл так швидко, як нам потрібно, щоб вижити, ми почали свої відповідні розробки. І є успіх в них. Є дрони. І є вже не тільки дрони".

Читайте також: Президента попросили прокоментувати заяву Буданова про підготовку російського наступу з півночі. А також розповісти, що потрібне Україні, щоб відобразити його.

"Я після цієї заяви зателефонував генералу Буданову, і він сказав, що трохи не так його зрозуміли. Ми розуміємо, що наступи можуть бути… просто можуть бути. Я вважаю, що на Сході найскладніша ситуація, на мою думку та на думку командування ЗСУ. Вважаємо, що на Харківщині зроблено серйозну роботу, щоб унеможливити потужний наступ з півночі", — зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, зупинка наступу росіян у Харківській області дозволила затягнути туди війська з різних куточків, що стояли вздовж російсько-українського кордону. І це унеможливило накопичення сильного угруповання на інших ділянках. "Це те, про що я отримав інформацію і ділюся з вами. Те, що маю від різних розвідок нашої держави", – додав Володимир Зеленський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися