НАБУ розслідує кримінальне провадження проти Фельдмана

Олександр Фельдман приховав майже 6 мільйонів гривень, які не вніс у декларацію

НАЗК виявило у декларації нардепа Олександра Фельдмана ознаки недостовірного декларування на майже 6 млн грн. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Національного агентства з питань запобігання корупції.

За даними НАЗК, Фельдман у декларації за 2021 рік не зазначив відомості про фінансове зобов’язання на 4,8 млн грн.

В тій же декларації за 2021 рік він також приховав оплату 500 тисяч грн за проживання в апартаментах готелю на Мальдівах.

А ще в НАЗК виявили розбіжності між розмірами здійснених разових видатків на погашення зобов’язань на понад 400 тисяч грн.

У НАЗК не називають ім’я депутата, проте у Центрі протидії корупції уточнили, що мова йде саме про харківського нардепа Олександра Фельдмана.

Зрештою за результатами розгляду обґрунтованого висновку Генпрокурор розпочав кримінальне провадження. Досудове розслідування здійснює НАБУ.

Фельдман став депутатом, вигравши вибори в окрузі №174 в місті Харкові. Це один з найбільш постраждалих округів внаслідок ворожих обстрілів.

У березні 2022 року Фельдман покинув фракцію ОПЗЖ. Зараз є членом депутатської групи "Відновлення України".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

23 червня внаслідок обстрілу Харкова КАБами, зазнав руйнувань і харківський Екопарк. Через авіаційні удари лякаються і гинуть лані, які не потрапляють навіть під прямий обстріл. Про це повідомив засновник Екопарку Олександр Фельдман у своїх соцмережах, інформує портал "Коментарі".

"На превеликий жаль, останні масові удари КАБами по Харкову не оминули і наш Екопарк. Ми розуміли, що це може статися, вже більше місяця займаємося евакуацією наших тварин до безпечніших регіонів, але без жертв серед них все одно не обійшлося. Удари припали в частині парку, яка останні півтора роки перебувала в стадії реконструкції і не працювала – відреставрований розплідник для мам та малюків, великий склад із зерном та сіном, десятки вольєрів для собак нашого “Доброго дому”... На щастя, ні людей, ні тварин на цій території не було. Але лані та олені дуже лякаються і гинуть, навіть не потрапляючи під прямі удари, тож у нас, на жаль, знову є втрати", – зазначив Фельдман.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися