"Шантаж і скотство" чи "Порушили карантин"? - Поліція і Жадан прокоментували скандал із концертом у Харкові

Співак звинуватив правоохоронців у спробі нажитися, а Нацполіція запевняє, що проводила превентивні заходи

У Харкові в одному з міських арт-клубів 24 березня мав відбутися концерт відомого в Україні рок-гурту "Жадан і собаки", проте його скасували прямо під час його офіційного початку, коли усі глядачі вже були на місцях та чекали на виступ. Детально про це розповідали "Коментарі".

Фронтмен гурту поет та письменник Сергій Жадан у клубі дуже жорстко та в нецензурних словах розкритикував дії правоохоронців та влади.

Пізніше він написав коментар на свої сторінці у Facebook, де висловив в культурній формі претензію до працівників МВС у тому, що вони не скасували концерт заздалегідь, аби організатори могли попередити фанатів, яки придбали квитки, і приїхали в клуб. Він звинуватив правоохоронців у цинізмі та бажанні нажитися, прикриваючись турботою про здоров'я громадян.

"Ви могли повідомити про скасування концерту за кілька годин до його початку. Тоді би ми встигли повідомити глядачів і вони не пхалися би з цілого міста, ризикуючи здоров'ям у метрополітені чи маршрутках. Натомість ви прийшли безпосередньо на концерт і чекали годину, коли він почнеться, елементарно для того, щоби штрафонути заклад. Вибачте, але це не охорона здоров'я - це шантаж і скотство", - написав музикант.

У свою чергу прес-служба Нацполіції у Харківській області також зробила офіційну заяву з приводу інциденту та заявила, що правоохоронцями були виконані саме превентивні дії щодо забезпечення дотримання карантинних заходів.

"Враховуючи те, що Харків за епідеміологічним станом щодо розповсюдження коронавірусу опинився в "помаранчевій зоні", поліція здійснила превентивну роботу з власником закладу, де мав відбутися захід зі значною кількістю людей. Відповідно до обмежень "помаранчевої" зони карантину, заборонено проведення масових культурних, розважальних заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або наповненістю понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі", - написали у повідомленні Національної поліції.

За їхніми словами, під час інциденту правоохоронці звернулися до власника закладу та попередили його про правові наслідки недотримання правил безпеки під час пандемії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що до Харкову привезли автівку, яка знімалася у фільмі про Джеймса Бонда, прем'єру якого перенесли через пандемію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися