Прокуратура завела кримінальну справу на колишнього губернатора Харківської області та її чоловіка

Відповідне розпорядження надійшло від Офісу Генерального прокурора

У серпні Харківська обласна прокуратура відкрила два кримінальних провадження на колишнього губернатора Харківської ОДА Айну Тимчук та її чоловіка Андрія Тимчука. Про це повідомили у харківській громадській організації "Кнопки" з посиланням на офіційну відповідь Харківської прокуратури.

"Щодо вчинення правопорушень головою Харківської ОДА Тимчук А.Л. та начальником Слобожанського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Тимчуком А.О. внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - йдеться у листі прокуратури.

Інформацію щодо розслідувань до ЄРДР внесено ще на початку серпня. Досудові слідства ведуть різні підрозділи — слідчі СВ УСБ та слідчі СУ ГУНП у Харківській області.

За даними ГО "Кнопки", розслідування Прокуратура проводить через інформацію про наявність у подружжя бізнесу в окупованому Криму.

Заява з такою інформацією до Харківської прокуратури надійшла з Офісу Генерального прокурора, куди її надіслали від імені ГО "У.Права", які посилалися на розслідування ГО "Кнопки". Також заява була підкріплена зверненням нардепа ОПЗЖ Н. Шуфрича.

Саме розслідування було оприлюднене наприкінці червня. Через деякий час Айна Тимчук була звільнена з посади очільниці Харківської ОДА наказом Президента, пізніше його затвердив Кабмін, а на її місце тимчасово виконувати обов'язки губернатора призначили Олександра Скакуна.

"Коментарі" повідомляли, що її чоловік Андрій Тимчук звернувся до правоохоронних органів через це розслідування та повідомив про те, що за кілька місяців до публікації відео його шантажували та пропонували гроші за припинення знімання.



Джерело: https://t.me/knopky/212

ЙожиГ

9 вересня 2021, 06:19

Шановна редакція, Президент видає розпорядження, а не накази. І Кабмін не затверджує розпорядження Президента про звільнення, а вносить подання. Президент у вертикалі влади знаходиться вище Кабміна

Жора

8 вересня 2021, 21:35

У Клоуна там тоже недвижимость нормально сдается в аренду платятся налоги и прислуги не обижены.И ничего.Все нормально.

Петр 1

8 вересня 2021, 13:15

А воз и ныне там...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися