СБУ розкрила "ковидний бізнес" депутата із Харківської області (ФОТО)

Схема діяла пів року з місячним обігом понад 100 тис. грн

Директор "Центру первинної медико-санітарної допомоги" одного з районів Харківської області, і, до того ж депутат місцевої ради виявився причетним до підробки Covid-сетифікатів та довідок про негативні ПЛР-тести. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За інформацією джерела, депутат разом із двома мешканками Луганщини, що очолюють приватну комерційну структуру з працевлаштування за кордоном, організували якийсь "бізнес" на продажі ковід-документів. Зазначається, що підроблені Covid-сертифікати були частиною пакету клієнтів.

picture

У пресслужбі пишуть, що депутат відповідав за достовірність фальшивих документів. Він забезпечував клієнтам внесення даних про проведення вакцинації до електронної системи eHealth, хоча ті насправді не були вакциновані. Вартість ковід-сертифікату складала 2200 гривень.

Схема із продажем підроблених ковід-документів діяла протягом пів року з місячним обігом понад 100 000 гривень. За цей час клієнтська мережа поширилася на такі області: Харківська, Київська, Полтавська та Луганська.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документи, що підтверджують протиправну діяльність. Наразі вирішується питання щодо повідомлення підозри зловмисникам.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харкові та Харківській області закрилася частина пунктів масової вакцинації. Максим Хаустов пояснив, чому їх зачинили. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харківській області продовжує зростати захворюваність на коронавірус. З кожним днем йдеться вже про тисячу нових випадків. Через різке погіршення ситуації область знову опинилася в "помаранчевій" зоні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися