На Харківщині завівся шакал

Ця тварина є нехарактерною для Харківського регіону

Під час діагностичного відстрілу диких м'ясоїдних хижаків на території мисливських угідь Дворічанського УТМР Куп'янського району фахівці помітили шакала звичайного чи азійського. Про це повідомляє Держпродспоживслужба Харківської області.

За словами фахівців, ця тварина є нехарактерною для Харківського регіону. Цей хижак міг оселитися у Куп'янському районі через зміну клімату та теплу зиму.

Мисливствознавці розповіли, що у цій місцевості у шакала є досить велика кількість їжі та, що найголовніше, мало ворогів. Для людини шакали не становлять загрози. Однак ці ссавці нерідко нападають на свійських тварин. Виходять на полювання вони переважно вночі.

За розмірами шакал трохи більше лисиці та трохи менші за вовка. Його вага у середньому становить від 7 до 15 кілограмів. Основними ласощами для цих тварин є миші, ящірки, змії, птиці, равлики, сарана, жаби, жуки та плоди, такі як кавун, виноград і дині.

Зі здобутої тварини фахівці Дворічанської районної лабораторії ветеринарної медицини відібрали матеріал для дослідження у Харківській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області лисиця накинулася на людину посеред вулиці. Потерпілий зняв напад тварини на відео та опублікував у Мережі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові змія залізла у квартиру на 9 поверсі та налякала мешканців. На місце події викликали працівників ДСНС. Як плазун потрапив до приміщення, та хто його власник – невідомо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися