Харків'янка намагалася вивезти до Росії цінну річ XVIII століття: подробиці (ФОТО)

Жодних дозвільних документів на переміщення цінної речі у харків'янки не було

Харківські митники вилучили у харків'янки, яка прямувала до Росії, цінний старовинний годинник. Про це повідомляється на сторінці Харківської митниці у Facebook.

За словами джерела, пасажирка автобуса, який прямував з України до Росії, намагалася вивезти старовинний камінний годинник з металу жовтого кольору з клеймом на задньому механізмі "JUNGHANS". Зазначається, що годинник був проведений приблизно в 1890-1900 роках.

picture

Як виявилося, харків'янка не мала дозвільних документів на переміщення цієї цінної речі. Крім того, жінка заявила митникам, що у її речах немає товарів, заборонених чи обмежених до переміщення через митний кордон України.

За допомогою рентгенівського транспортерноінтроскопа було виявлено, що у сумці жінки знаходиться виріб з металу у вигляді годинника у валізі серед особистих речей.

picture

У пресслужбі підсумували, що дії харків'янки мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Щодо порушниці був складений протокол, а годинник був вилучений для проведення експертизи.

picture


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Харків" інформувало про те, що харків'янин збирався вивезти до Росії цінні монети. Виявлені у пасажира монети 1829, 1844, 1898, 1899, 1900 мають культурну та історичну цінність. У Мережі показали, як вони виглядають.

Також сайт повідомляв про те, що на Харківщині прокладуть дорогу в музей із шедеврами мистецтва, розташований на околицях області. Культурну та історичну пам'ятку ведуть залишки дороги, яку збудували півстоліття тому. Подробиці читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися