У Харкові вандали зіпсували мурал на стіні офісу ЛГБТ-спільноти (ФОТО)

Вандали зіпсували стінопис рівності, намальований на фасаді PrideHub

У Харкові невідомі розмалювали мурал рівності, що завдано на фасаді будівлі ЛГБТ-спільноти по вулиці Подільська, 9. Про це повідомляє видання Depo.Харків, посилаючись на пост співорганізатора KharkivPride Ганни Шаригіної у Facebook.

За інформацією джерела, інцидент трапився у ніч із 30 на 31 січня. Наразі причетних до цієї події наразі не встановили. Зіпсований стінопис відновлюватимуть учасники організації.

"Відсьогодні так виглядає мурал рівності біля PrideHub. Зараз послання досить чітке - містить воно і кельтський хрест, і смерть, і 1488 рік, і відсилання до віршів Біблії", - написала Ганна Шаригіна на своїй сторінці.

picture

Фото - Anna Sharyhina (31 січня 2022 року)

Також активіста зазначила, що організація має намір подавати заяву до поліції. А сам пошкоджений стінопис буде відреставровано пізніше, коли буде суха погода та стіна висохне.

Це не перший випадок із цим стінописом. Подібна ситуація сталася у серпні минулого року. Тоді вандали розмалювали фасад будівлі, де за три дні до цього художниці зробили мурал рівності.

picture
Фото - Anna Sharyhina (6 серпня 2021 року)

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що у Харкові знищили величезний стінопис "Синиця", який прикрашав будинок п'ять років. Зображення птаха розташоване на стіні багатоповерхівки, на якій мешканці вирішили встановити "утеплення". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові активісти із "Фрайкору" на Гімназичній набережній намалювали Павла Скоропадського. За словами активістів, українці почали переосмислювати особу Скоропадського лише через 100 років після перевороту. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися