У Харкові річка змінила колір (ВІДЕО)

Екоактивіст показав на фото та відео річку, яка змінила колір

Сьогодні річка Лопань змінила свій колір і стала коричневою. Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив активіст, організатор акції "Чисті Уди" Артем Приходько.

За словами екоактивіста, зміна кольору сталася через забруднення струмка Саржинка, який впадає у річку Лопань. За даним фактом Артем Приходько написав скаргу до Державної екологічної інспекції Харківської області.

"Вода яскраво коричневого кольору впадає в річку Лопань. Явно струмок не винен коричневого кольору", - зазначив екоактивіст.

Також на своїй сторінці Instagram організатор акції "Чисті Уди" показав, як сьогодні виглядає річка, після набуття нового кольору.

Читайте також:

• У січні 2022 року в річці Уди у Харкові екоактивісти почали знаходити мертвих качок. Водночас виявилось, що вода забруднена дрібною суспензією невідомого походження. За інформацією активіста, ймовірною причиною смерті качок могла стати отруєна вода. Схожа ситуація була влітку 2021 року, і тоді забруднення води підтвердилося.

Харківська область опинилася в лідерах України зі сміття. За 2020 рік екоінспекція знайшла по Україні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований зазначив, що у 22% населення взагалі немає можливості позбавитися від сміття - його не вивозять.

• Харківські екоактивісти разом із жителями Харкова наприкінці грудня 2021 року вийшли на розчищення лісу Жихор, який буквально став на очах перетворюватися на звалище. У ході прибирання всім учасникам загалом вдалося зібрати 80 мішків зі сміттям.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися