Отруєна вода: у харківській річці Уди знаходять мертвих качок (ФОТО)

Зараз річка Уди забруднена дрібною суспензією невідомого походження

За останній тиждень у річці Уди в уловлювач припливло десять мертвих особин качок. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст, організатор акції "Чисті Уди" Артем Приходько.

За інформацією активіста, ймовірною причиною смерті качок могла стати отруєна вода. Приходько зазначив, що подібна ситуація сталася влітку 2021 року. Тоді він та інші екоактивісти під час збирання на річці рятували качок від смерті. Пізніше лабораторія підтвердила факт отруєння токсичними речовинами.

На сьогодні, як пише Приходько на своїй сторінці, річка Уди знову забруднена дрібною суспензією. Варто зазначити, що така вода спостерігається в річці ще з моменту, коли активісти почали встановлювати сміттєвий уловлювач.

picture

На відео, яке опублікував Артем Приходько, бачимо, що у воді плавають білі частки незрозумілого походження.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що харківський ліс перетворили на справжнє звалище. Екоактивісти провели суботник та розчистили зелену територію. Загалом вдалося зібрати 80 великих мішків сміття. Далі все зібране сміття було відправлено на полігон. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що неподалік селища Жихор, що на Харківщині, у лісовому масиві виявили кілька звалищ з автомобільними деталями. Невідомі викинули автомобільні шини, бампера та інші різні автодеталі прямо під дерево. Крім того, повідомляється, що на території лісу знайшли загалом п'ять таких автомобільних звалищ. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися