SMS від імені банків: харків'ян попереджають про нову шахрайську схему

"Банки" пропонують отримати "державну допомогу"

Жителів Харкова та Харківської області попереджають про те, що шахраї вигадали новий спосіб виманювати гроші у людей. Про це повідомили на сторінці "Поліція Куп'янщини" у соціальній мережі Facebook.

За інформацією джерела, шахраї масово розсилають SMS-повідомлення нібито від імені банку. Одержувачам пропонують отримати "державну допомогу". Для цього людині необхідно повідомити номер своєї картки, термін її дії й іншу платіжну інформацію.

Текст повідомлень може бути різним. Проте мета "банку" завжди одна й та сама — отримання персональних даних. У пресслужбі поліції зазначають, що замість обіцяної тисячі гривень люди отримують нуль на своєму банківському рахунку, оскільки шахраї, отримавши всі необхідні дані, знімають усі кошти з картки своєї жертви.

Правоохоронці нагадують, що співробітники банків не мають права вимагати ваші персональні дані, CVV-код, пін-коди, паролі тощо. Максимум, що ви можете назвати, – це 16 цифр на лицьовій стороні вашої картки.

Також у поліції наголосили, що банки не здійснюють нарахування та виплати соціальної допомоги громадянам, а також не проводять різних акцій, лотерей, розіграшів тощо. Тому якщо раптом ви отримуєте подібного роду смс або дзвінок, можете бути впевнені, що на тому кінці дроту — шахрай.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" писав про те, що мешканцям Харкова та Харківської області надходять дзвінки від нібито співробітників податкової служби та вимагають гроші. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що у Харкові пенсіонерку обдурили "віконні" шахраї. Жінка заплатила велику суму, але після цього нібито співробітника компанії більше не побачила.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися