"Від'їзд Ярославського з країни виглядає дивно", - генпрокурор про резонансне ДТП

Генпрокурор прокоментувала втечу Ярославського

На чугуївській трасі неподалік Мартове 9 лютого "Ґелендеваґен" Олександра Ярославського на смерть збив людину. Вже наступного дня до поліції прийшов працівник бізнесмена і взяв всю провину на себе. Генпрокурор Ірина Венедиктова заявила, що той, хто зізнався, на загальну думку поліціянтів та прокурорів, просто бреше.

"Генеральна інспекція Офісу Генпрокурора у п’ятницю внесе відомості до ЄРДР стосовно співробітників Нацполіції Харківської області та прокурорів Харківської обласної прокуратури. Має бути проведене повноцінне і неупереджене розслідування відносно цих посадових осіб.", - розповіла Венедиктова.

За її словами, процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюватиме Офіс Генерального прокурора. Відповідна ухвала вже готується.

"Справа на моєму особистому контролі. Попри впізнаваність особи, ймовірно причетної до скоєння цього злочину, що спричинило смерть людини, на статус цієї особи в суспільстві, на її можливості та зв'язки, злочин буде розслідуватися швидко, якісно та неупереджено. Незапланований та поспішний від'їзд виглядає дивовижно", - написала вона.

Контекст:

У холдингу Олександра Ярославського Development Construction Holding (DCH) підтвердили, що бізнесмен залишив країну і відлетів до Лондона для "зустрічі з сім'єю".

Після ДТП 10 лютого до поліції разом з адвокатом прийшов 50-річний працівник компанії DCH (належить Ярославському) та взяв на себе всю провину. Чоловік заявив, що був за кермом автомобіля, але моменту ДТП не бачив. За словами працівника компанії Ярославського, йому здалося, що він зіткнувся з твариною.

Правоохоронці розслідуватимуть можливу фальсифікацію розслідування. Слідчі Харківської поліції подали до прокуратури підозру на людину, яка заявила, що саме вона була за кермом автомобіля. Проте вже стало відомо, що чоловік під час ДТП перебував в іншому місці.

Нагадаємо, джерела "Української правди" у правоохоронних органах повідомили, що на місці аварії виявили номерний знак із цифрами 0018, а "Ґелендеваґен" із такими номерами належить бізнесмену Олександру Ярославському. Також журналісти "Української правди" зазначили, що ДТП сталася неподалік від села Мартове, де у харківського бізнесмена нібито стоїть приватний будинок. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися