До приїзду Зеленського: вандали зіпсували пам'ятник у харківському парку (ФОТО)

Інцидент трапився у Молодіжному парку

Напередодні приїзду президента Володимира Зеленського до Харкова невідомі зіпсували пам'ятник. Про це повідомляє видання Status QUO, посилаючись на інформацію Facebook-групи "Український Харків".

Так, за інформацією джерела, сьогоднішнього ранку було виявлено, що пам'ятник загиблим воїнам Української повстанської армії був залитий червоною фарбою. Фотографію зіпсованого вандалами пам'ятного знака опублікували у Мережі.

picture

"Напередодні засідання Ради національної безпеки й оборони у Харкові та візиту глави держави вороги України здійснили акт вандалізму та зіпсували пам'ятний знак воїнам УПА у Молодіжному парку (колишній міський цвинтар)", – пишуть у групі "Український Харків".

Варто зазначити, що пам'ятник воїнам УПА був зіпсований вандалами за всю свою історію вже понад сотню разів. У грудні 2021 року на тому ж місці у Молодіжному парку було встановлено новий пам'ятник воїнам Української повстанської армії. Реконструкція коштувала 80 тисяч гривень.

Читайте також:

У Харкові вандали зіпсували мурал на стіні офісу ЛГБТ-спільноти. Невідомі розмалювали мурал рівності, намальований на фасаді PrideHub. Активіста KharkivPride Ганна Шаригіна зазначила, що організація має намір подавати заяву до поліції. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

У Харківській області вандали знищили пам'ятник людям, які загинули у Другій світовій війні. Від пам'ятника відірвали плиту з датою "1945".

Під Харковом вандали розібрали та розмалювали літаки. Раніше цей аеродром належав училищу ДОСААФ (Добровільному товариству сприяння армії, авіації та флоту). На ньому тренували штурманів. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися