На Харківщині шахраї під виглядом служби доставки обманювали людей: подробиці (ФОТО)

Харківська поліція закінчила розслідування злочинної діяльності організації шахраїв в інтернеті, що керувалась із в'язниці

Члени злочинного угруповання, які перебувають у місцях позбавлення волі, вигадали схему, яка допомагала їм надалі у заволодінні чужими коштами. Про це повідомляється у пресслужбі ГУНП Харківської області.

За інформацією джерела, злочинці робили розсилку "фішингових" посилань служби доставки. Коли потерпілі вносили дані своїх банківських карток, приймаючи посилання на достовірне, їх кошти списувалися. Шахраї були впевнені, що легалізація грошей через криптовалюти дасть їм можливість залишитися непоміченими для поліції.

picture

Після того, як шахрайську схему було розкрито, правоохоронці провели обшук в установі відбування покарання, де знаходилися організатори цієї самої схеми. Під час обшуку було виявлено готівку у розмірі 250 тисяч гривень, боєприпаси, наркотичні речовини, телефони та кілька сім-карток.

picture

У лютому 2022 року розслідування було завершено. Матеріали справи направили до суду. У пресслужбі зазначили, що до відповідальності притягнуто дев'ятьох осіб, п'ятеро з яких є ще неповнолітніми. Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув'язнення терміном до 12 років з конфіскацією майна.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що у Харківській області шахраї надсилають листи від імені Обленерго. Крім шкідливих посилань, у листах вказані контактні номери телефонів, які не належать установі.

Також видання "Коментарі. Харків" інформувало про те, що у Харкові шахрайка викрала пенсіонерку заради квартири. Докладніше читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися