У Харкові шахраї виманили у пенсіонерів 1,5 млн гривень: названо схему (ФОТО)

Організатором цієї "схеми" є ув'язнений Маріупольського слідчого ізолятора

Харківські поліцейські викрили діяльність зловмисників, які виманили у пенсіонерів кошти на загальну суму 1,5 млн гривень. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Харківської області.

За інформацією джерела, фігуранти діяли за схемою "ваш родич потрапив у біду". Тобто дзвонили літнім людям і повідомляли, що хтось із їхніх близьких опинився в лікарні і йому терміново потрібні гроші на лікування. Не маючи часу на роздуми та перебуваючи у стресовій ситуації, пенсіонери погоджувалися надати фінансову допомогу. Незабаром до них приходив "кур'єр" та забирав гроші. Незабаром після цього обдурені люди дізнавалися, що опинилися на "гачку" шахраїв, а з їхнім родичем, на щастя, все гаразд.

picture

Організатором цієї "схеми" є ув'язнений Маріупольський слідчий ізолятор. Разом із ним "працювали" ще деякі люди, які утримуються в тому ж СІЗО. На їхньому рахунку не менше 14 фактів злочинної діяльності.

Також до виманювання грошей у пенсіонерів причетні раніше засуджені особи. Вони виконували роль "кур'єрів", які приходили та забирали гроші у своїх жертв.

picture

За весь час зловмисникам вдалося обдурити таким чином 14 людей. Загальна сума, яку вони отримали від довірливих громадян, становила майже півтора мільйона гривень. Наголошується, що 90-річна жінка стала останньою жертвою злочинців. Вона віддала їм понад 1000 доларів та 64 тисячі гривень на нібито лікування свого родича.

Під час проведення обшуків, у тому числі й у приміщенні СІЗО, правоохоронці виявили та вилучили 12 мобільних телефонів, комп'ютерну техніку, блокноти із чорновими записами, а також гроші, які шахраї отримали від пенсіонерів.

За скоєний злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення на строк до восьми років. Наразі триває досудове розслідування.

picture

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що на Харківщині шахраї під виглядом служби доставки обманювали людей.

Також видання інформувало про те, що харків'ян попереджають про телефонні шахраї.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися