Режим надзвичайного стану: що зміниться у Харківській області

Надзвичайне становище планується запровадити на всій території України терміном на 30 днів

У зв'язку з рішенням РНБО про запровадження режиму НП на всій території України, яке має сьогодні затвердити Верховна Рада, діятимуть деякі обмеження. Про це сьогодні, 23 лютого, повідомив харківський губернатор Олег Синєгубов, повідомляє видання Status QUO.

Так, за словами Синєгубова, глобальних змін із запровадженням режиму НП не відбудеться. На вулицях міста та Харківської області з'явиться більше правоохоронців та військових. Особливо це стосується місць де є об'єкти критичної інфраструктури.

Що зміниться із запровадженням режиму надзвичайного стану у Харківській області:

• заборона проведення масових заходів/мітингів;

• можливе додаткове проведення огляду транспорту;

• можливі обмеження у русі транспорту;

• посилиться контроль в'їзду та виїзду транспорту до міста та області;

Також Олег Синєгубов підкреслив, що комендантську годину вводити поки що не планують. Крім того, губернатор звернувся до жителів міста та області з проханням не проводити фото- та відео зйомку військових та військових об'єктів, а також не розповсюджувати в Мережі інформацію про це.

Зазначимо, що Верховна Рада сьогодні ввечері збереться на позачергове засідання, на якому парламентарі розглядатимуть питання запровадження НП по всій Україні.

Читайте також:

• У Харківській області запроваджено режимні обмеження. Вже відомо, що зміниться громадянам. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• Дмитро Кулеба прокоментував ситуацію, що відбувається сьогодні в Україні. Говорячи про Харківську область, він зазначив, що Харків не планують евакуювати.

Ігор Терехов висловив свою думку щодо ситуації з можливим вторгненням РФ. За словами мера, харків'янам потрібно зберігати спокій, адже місту не загрожує опинитися в епіцентрі військових подій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися