Планів щодо евакуації мешканців Харкова у влади немає, - глава МЗС України

Уряд на сьогодні має два плани дій

Жителів міста Харків та Маріуполь не планують евакуювати, з огляду на новий виток російської агресії. Про це повідомляє сайт 0629, посилаючись на слова глави МЗС України Дмитра Кулеби.

Вночі відбувся брифінг, який Дмитро Кулеба провів разом із держсекретарем США Ентоні Блінкеном. У ході брифінгу глава МЗС заявив, що українська влада не планує евакуацію жителів Харкова і Маріуполя. На сьогодні у країни є два плани – дипломатія чи війна.

За словами Кулеби, перший план полягає в тому, щоб використати всі інструменти дипломатії для стримування Росії та запобігання подальшій ескалації.

Якщо ж цього зробити не вдасться, Україна має план "Б".

"План Б — боротися за кожну п'ядь нашої землі, за кожне місто та кожне село. Боротися до перемоги, звісно", — сказав Кулеба.

Читайте також:

Мер Харкова Ігор Терехов прокоментував ситуацію у можливому вторгненні РФ і розповів про ситуацію, яка зараз відбувається у місті. Градоначальник знову попросив харків'ян не піддаватися паніці та зберігати спокій. За його словами, зараз у місті все спокійно. Усі спроби "розхитати" ситуацію в Харкові негайно припинятимуться.

22 лютого у Харкові планували чотири теракти. Телефонні розмови про це було перехоплено Службою безпеки України. У соціальній мережі розмітили запис розмови, у якій двоє чоловіків домовляються про підпал церков Московського патріархату. Докладніше читайте в нашому матеріалі.

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловив свою думку щодо можливого вторгнення РФ. На його думку, харків'яни готові захистити своє рідне місто від нападу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися