У Харкові зловили шпигуна з Китаю

У чоловіка також був помічник - мешканець Харкова

У Харкові було затримано місцевого жителя, а також громадянина Китайської Народної республіки, які займалися шпигунською діяльністю. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

За інформацією джерела, 50-річний харків'янин та 35-річний громадянин КНР збирали відомості, що становлять державну таємницю, щоб потім передати їх зазначеній іноземній державі.

Було встановлено, що громадянин Китайської Народної Республіки, який проживав у Харкові, залучив до шпигунської діяльності посередника — харків'янина, який надавав консультації та допомогу для отримання необхідних даних.

Зазначається, що в березні 2021 року громадянин КНР домовився зі співробітником одного з наукових центрів що спеціалізується на фізико-технічних науках про передачу йому відомостей зі ступенем секретності "таємно", в яких міститься інформація щодо розробки антикорозійних покриттів.

Механізм передачі зазначених науково-технічних робіт погоджували через 35-річного харків'янина-посередника. Під час передачі відомостей громадянина КНР та посередника було затримано.

До суду було направлено обвинувальний акт щодо харків'янина та громадянина Китайської Народної Республіки – за фактом шпигунства (ч. 1 ст. 114 КК України).

Читайте також:

Читайте також:

 На Харківщині російські окупанти продовжують наступати. У Генштабі ЗСУ повідомили, що загарбникам вдалося взяти під контроль один населений пункт.

• В одному з міст Харківської області російські окупанти організували в будівлі заводу справжній концтабір, де піддають людей катуванням, психологічному та фізичному насильству.

• У Мережі з'явилися фотографії зруйнованих університетів у Харкові. Глава ХОДА запевняє, що кожен із них буде відбудований і стане ще кращим.

• У Фельдман Екопарку розповіли, як зараз живуть тварини, яких вдалося евакуювати. На допомогу вихованцям прийшли люди з різних куточків України та погодилися забрати їх до себе до зоопарків та екопарків.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися