Як живуть евакуйовані з харківського екопарку тварини (ВІДЕО)

Врятовані з-під обстрілу тварини починають звикати до свого нового будинку

Фельдман Екопарк розташований на лінії вогню. У зв'язку з цим на території парку було зруйновано чимало вольєрів, а також було вбито тварин. У порятунку вихованців приймали люди з різних куточків нашої країни. На щастя, сьогодні тварини евакуйовані і їм більше нічого не загрожує. Про те, як зараз проходить їхнє життя у нових будинках, розповіли у пресслужбі Фельдман Екопарка.

Сімейство тапірів переїхало до полтавського Екопарку Ковалівка. Вони відходять від стресу – дитинча робить це швидше, ніж дорослі – і повертаються до нормального життя. Для них вже підготували новий досить комфортний вольєр, і дуже скоро вони почнуть його обживати та спілкуватися з людьми, що ці добрі та цікаві тварини дуже люблять.

Коней Кінного комплексу допоміг вивезти та дав притулок Харківський кінний завод (директор – Леонтій Бугайчук). Всього туди евакуйовано 32 коні та 21 поні, і зробили це вчасно, до того, як наші стайні потрапили під сильний обстріл. Коні добре почуваються та обживаються на новому місці, а в поні вже встиг народитися лоша.

Багатьох також цікавить доля альпак та інших вихованців нашої відомої по всій Україні "Долини альпака". На щастя, їх евакуювати вдалося. Наразі тварини перебувають у Полтаві. Тут для них уже зробили вольєри, вони обжилися і почуваються добре. А поруч із ними живуть шотландські корови.


Читайте також:

• У харківському екопарку внаслідок попадання снаряда знову загинули тварини. Власник екопарку повідомив, що тварини намагаються терміново евакуювати, однак зробити це складно, оскільки сам екопарк знаходиться на лінії вогню. Вирішили частину тварин перевезти додому до директора Олександра Фельдмана.

• Власник харківського екопарку Олександр Фельдман розповів, що тварини помирають не лише від обстрілів, а й через сильний стрес, який вони переживають з початку війни. Докладніше читайте в матеріалі на нашому сайті.

• З Екопарку було вивезено чотири орангутанги - Вася, Кузя, Мессі та Поночка, а також дев'ять шимпанзе. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися