Зламуватимуть двері і братимуть, що потрібно: окупанти в Балаклії вирішили влаштувати перевірку майна мешканців

Місто знаходиться у тимчасовій російській окупації з початку березня

У тимчасово окупованому місті Балаклія Харківської області росіяни вирішили влаштувати перевірку гаражів місцевих жителів. Для цього господарів приміщень зобов'язали з'явитися за місцем розташування майна, інакше - окупанти зламуватимуть двері і братимуть, що їм потрібно. Про це в Instagram пише місцева спільнота balakleya_life. Жителі міста також підтвердили цю інформацію для порталу "Коментарі".

"11.05.2022 перевірятимуть гаражі. Якщо там не буде господарів, вони зламуватимуть їх і забиратимуть те, що вважають за потрібне. Запитали: на якій підставі? Підстава - війна. Якщо господарі будуть, то просто подивляться", - повідомляють місцеві.

Нагадаємо, що мешканці окупованого російськими військами міста Балаклія Харківської області просять про допомогу. За словами місцевих, окупанти щодня обстрілюють населений пункт, евакуаційний транспорт, викрадають та вбивають мирних мешканців.

Місцеві також нагадують, що мер Балаклії Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупаційною владою, а потім залишив місто та разом із сім'єю виїхав на територію Росії. Цю інформацію підтвердив і губернатор Харківської області Олег Синегубов, заявивши, що глава міста "фактично зрадив кожного громадянина свого населеного пункту". Також голова ХОВА зазначив, що "ці люди понесуть справедливе та жорстке покарання за свої дії". Відомо, що окупанти обстріляли один із евакуаційних автобусів, який мав вивезти з лікарні пацієнтів та персонал. Водій транспортного засобу загинув.

Раніше на порталі "Коментарі" - Під Ізюмом противник поповнює запаси для наступу. 






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися