Окупанти розпускають фейки про блокадний Ізюм

Не маючи реальних військових успіхів на Ізюмському напрямку, російські окупанти почали активну інформаційну війну

У соціальних мережах російські загарбники розповсюджують неправдиву інформацію про те, що насправді відбувається у блокадному Ізюмі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник.

Так, за інформацією джерела, пропагандисти почали використовувати у своїх матеріалах місцевих колаборантів, які розповідають, що Збройні Сили України на початку березня обстрілювали місто ракетами "Точка-У". Стрільник наголошує, що це абсолютна брехня.

"Всі родзинки знають правду, про те, що це російська авіація здійснювала бомбардування міста, а кожен із нас досі пам'ятає їхній рев літаків. До того ж місцеві колаборанти настільки хотіли вислужитися перед своїми господарями, що навіть забули про те, як росіяни самі повідомляли про бомбардування Ізюму та успішне знищення начебто величезних складів із боєприпасами у місті. Тож виходить брехня у квадраті", - сказав депутат.

Ще однією фейковою інформацією, яку розповсюджують окупанти, є історія про те, що нібито ЗСУ зруйнували готель зі спортзалом в Ізюмі. Стрільник пояснив, що ця будівля Ізюмського ліцею №4 та готелю там ніколи не була.

"Туристичні комплекси знаходяться зовсім поруч і побачивши, мабуть, покажчики, пропагандист дійшов висновку, що це і є готель. Навіть вочевидь дитячий спортивний зал йому нічого не підказав", - додав Максим Стрельник.

Також депутат розповів, що на супутникових знімках, зроблених у середині березня, видно вже зруйнований навчальний заклад і величезну вирву від російської авіабомби.

Ще один фейковий епізод пов'язаний з телефонним записом розмови якогось командувача РФ із міським головою Ізюма Валерієм Марченком.

"Цей запис складається з різних частин двох дзвінків і змонтований він таким чином, що відповіді на запитання вирізані з інших частин діалогу", - додав Стрельник.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало:

 У Харківській області поширюють черговий фейкЗагарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У тимчасово окупованій Боровській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював".

 На Харківщині пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді.

• Окупанти запустили чергову фейкову інформацію про те, що на Харківщині нібито бійці ЗСУ здаються в полон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися