"Людей тримають у заручниках": у РФ вигадали новий фейк про Харків

У РФ поширюють фейкову інформацію про те, що ЗСУ нібито тримають у заручниках мешканців Харкова у школах, лікарнях та житлових будинках

Стало відомо про новий фейк з боку РФ щодо міста Харків. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр (ХАЦ).

За інформацією джерела, міноборони Росії на брифінгу заявили, що Збройні сили України встановили військову техніку на території житлових будинків Харкова та не дозволяють мирному населенню евакуюватись у безпечні райони міста.

Також було озвучено твердження, що нібито у Харкові на нижніх та верхніх поверхах житлових будинків на вулиці Римарській бойовики територіальної оборони обладнали вогневі позиції, при цьому місцевим жителям заборонено залишати свої квартири. А будь-які спроби пересування нібито припиняються місцевими радикалами.

ХАЦ зазначає, що це далеко не перший фейк з боку РФ про те, що бійці ЗСУ нібито тримають у заручниках мешканців Харкова у школах, лікарнях та житлових будинках. Однак цю та подібну до неї інформацію неодноразово спростовував Центр протидії дезінформації при РНБО.

Також ХАЦ звернувся з цією інформацією до Департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради. Однак у мерії цю інформацію спростували та заявили, що скарг від харків'ян не надходило.

Харківський антикорупційний центр також вставив у статтю скріншот матеріалу, опублікованого російськими ЗМІ.

picture

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 У Харківській області поширюють черговий фейкЗагарбники намагаються переконати місцевих, що громада на Харківщині є частиною Росії. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У тимчасово окупованій Борівській громаді російські загарбники разом із місцевим колаборантами поширюють фейкову інформацію про те, що Харків "взято", до Києва "капітулював". Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

 У Харківській області пропагандисти розпускають фейкову новину про смерть американця Далтона Кеннеді. Подробиці читайте на нашому сайті.

• Окупанти запустили чергову фейкову інформацію про те, що Харківській області нібито бійці ЗСУ здаються в полон. Так, на одному з пропагандистських інформаційних ресурсів з'явилася інформація про нібито українські військові, які здалися в полон, щоб не "гинути за амбіції Зеленського".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися