Ботулізм: у Харкові чоловік отруївся купленою рибою

Це перший випадок підозри на ботулізм на території Харківської області з початку 2022 року

У липні у Харкові зафіксували перший випадок ботулізму. Відомо, що чоловік отруївся в'яленою рибою. Про це повідомили у Державній установі "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

10 липня до Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні госпіталізовано 40-річного хворого із симптомами ботулізму. Після проведення санітарно-епідеміологічного розслідування було встановлено, що пацієнт отруївся в'яленим карасем, яку він раніше придбав на об'єкті дрібнороздрібної торгівлі у Харкові. Відповідну інформацію було направлено до ГУ Держпродспоживслужби Харківської області.

Своєю чергою у Держпродспоживслужбі Харківської області відреагували на ситуацію та повідомили, що цей інцидент трапився з мешканцем Холодногірського району міста. На торговому об'єкті, де постраждалий купив рибу, фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області проводять заходи щодо дотримання санітарного законодавства.

Для довідки: Ботулізм – це харчове отруєння, зумовлене вживанням продуктів, на яких нагромадилися ботулотоксини. Найчастіше отруєння відбуваються після вживання в'ялених, копчених та консервованих продуктів домашнього приготування та невідомого походження.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

Мешканцям Харкова та Харківської області розповіли про пляжі, на яких зараз небезпечно купатися. За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень встановлено, що в межах зони купання 5 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідають гігієнічному нормативу.

Яку воду не можна пити у Харкові. Фахівці з'ясували, вода з якого джерела не відповідає нормам і може бути небезпечною для вживання. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

• У ніч на 12 липня мешканці Харкова стали свідками рідкісного оптичного явища. У небі з'явилася нічна (місячна) веселка - купол, що ділить нічне небо на дві частини. Фотографії рідкісного явища опублікували у Мережі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися