На Харківщині жінка опинилась у лікарні після вживання грибів: подробиці

Через шість годин після вживання грибів у жінки з'явилися симптоми отруєння.

Мешканка Валківської громади отруїлася грибами. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За інформацією джерела, у центр отримало екстрене повідомлення про реєстрацію випадку отруєння дикорослими грибами в Харківській області. Як з'ясувалося, 82-річна мешканка Валківської громади вживала в їжу варені дикорослі гриби сироїжки. Через шість годин жінка відчула перші симптоми отруєння (загальна слабкість, біль у животі, нудота, блювання, підвищення тиску, жар) та звернулася за допомогою.

Пенсіонерку госпіталізували до стаціонару у стані середньої тяжкості. На цей момент вона продовжує проходити лікування після отруєння.

"Пам'ятайте! Гриби - це їжа, яка дуже погано перетравлюється. Категорично забороняється вживання грибних страв людям похилого віку, дітям та особам, які мають захворювання кишківника", - йдеться в повідомленні.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Харків'янам розповіли, яку воду у місті небезпечно пити. Фахівці під час дослідження проб води із природних джерел на території міста Харкова виявили відхилення. Містянам пояснили, що таку воду небезпечно використовувати для вигодовування немовлят та малолітніх дітей і не рекомендується вживати іншим групам населення. Подробиці про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

 У Харкові та Харківській області перевірили 10 місць для купання на територіях, де не ведуться бойові дії. За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень встановлено, що в межах зони купання 7 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідають гігієнічному нормативу.

 Жителям Харкова розповіли, де і які харчові продукти краще не купувати. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися