Де не можна купатися в Харкові та області: список небезпечних пляжів

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень встановлено, що в межах зони купання 7 водойм проби води за вмістом лактозопозитивних не відповідають гігієнічному нормативу

У Харкові та Харківській області перевірили 10 місць для купання на територіях, де не ведуться бойові дії. Про це повідомили у Харківському обласному центрі контролю та профілактики захворювань МОЗ України.

За інформацією джерела, згідно із санітарно-мікробіологічними дослідженнями, проби води за вмістом лактозопозитивних кишкових паличок не відповідали гігієнічному нормативу (не більше 5000 на літр) у 7 водоймах. Йдеться про такі водоймища:

- Журавлівський гідропарк;

- Олексіївський лугопарк;

- Основ'янське озеро;

- Петренківське водоймище у місті Харків;

- річка Берестова у смт Зачепилівка Красноградського району

- річка Мерла у смт Краснокутськ у місті Богодухів;

- Ставок Копань у місті Богодухів.

Зазначається, що перевищення гігієнічного нормативу вмісту у воді лактозопозитивних кишкових паличок свідчить про ризики для здоров'я населення через потенційну небезпеку наявності у водоймах збудників кишкових інфекційних захворювань. Тому купання у цих водоймах не рекомендується.

Список пляжів, які поки що не безпечні для купання, відображені на карті:

picture

• Мешканців Харкова попередили, де у місті небезпечно купувати продукти. Попередження надійшло після виявлення першого з початку цього року випадку ботулізму у Харкові.

 Харків'янам розповіли, яку воду у місті небезпечно пити. Фахівці під час дослідження проб води із природних джерел на території міста Харкова виявили відхилення. Містянам пояснили, що таку воду небезпечно використовувати для вигодовування немовлят та малолітніх дітей і не рекомендується вживати іншим групам населення. Подробиці про це читайте у матеріалі на нашому сайті.

У Харківській області запровадили низку певних заборон для громадян. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися