Мікробне забруднення: яку воду не можна пити у Харкові

При дослідженні проб води із природних джерел на території міста Харкова було виявлено відхилення

Фахівці з'ясували, яка вода у місті Харків не відповідає нормам та яку воду небезпечно вживати. Про це повідомили на сайті "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Так, з 19 по 27 липня фахівці брали проби води у Харкові та Харківській області у рамках щоденного моніторингу якості та безпеки питної води із мереж централізованого питного водопостачання. Загалом було взято 76 проб на санітарно-хімічні показники та 113 проб на мікробіологічні показники епідемічної безпеки. Відповідно до результатів, усі проби відповідали нормам.

Однак при дослідженні проб води із природних джерел на території міста Харкова було виявлено відхилення.

"Не відповідає вимогам гігієнічних нормативів за показниками епідемічної безпеки вода з наступних каптажів (парк Юність, Олексіївська балка по вул. Клочківській та джерело поблизу Петренківської водойми)", - йдеться у повідомленні.

У "Харківському ОЦКПХ МОЗ" зазначили, що цей факт свідчить про мікробне забруднення підземних водоносних горизонтів.

У воді з джерела у парку Юності виявлено високий вміст нітратів, що перевищує норму у 1,75 раза. Таку воду не можна використовувати для вигодовування немовлят та малолітніх дітей та не рекомендується вживати іншим групам населення.

Містянам також нагадали, що вода з джерел придатна для вживання тільки після кип'ятіння.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

Яку воду не можна пити у Харкові. Фахівці з'ясували, вода з якого джерела не відповідає нормам і може бути небезпечною для вживання. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

У Харкові та Харківській області перевірили 10 місць для купання на територіях, де не ведуться бойові дії. Фахівці з'ясували, які з цих пляжів є небезпечними для купання. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.

Мешканців Харкова попередили, де у місті небезпечно купувати продукти. Попередження надійшло після виявлення першого з початку цього року випадку ботулізму у Харкові.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися