У харківському управлінні СБУ викрили "крота": ним виявився колишній чиновник (ВІДЕО)

За завданням РФ екс-чиновник влаштувався в українську спецслужбу невдовзі після початку війни

СБУ викрила "крота" спецслужб Росії у харківському управлінні Служби безпеки. Він передавав інформацію ворогові. Про це повідомляється у харківському управлінні СБУ.

За інформацією джерела, співробітник координаційного штабу Управління СБУ у Харківській області працював на спецслужби Росії. Як виявилося, невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ на територію України він влаштувався в українську спецслужбу і потім передавав ворогові важливу інформацію.

"Завдяки своєму службовому становищу затриманий передавав ворогові українські розвіддані про ЗС РФ, а також про плани та діяльність ЗСУ, українських правоохоронних органів та спецслужб", - повідомляється в харківському управлінні СБУ.

Цю інформацію російські загарбники використовували для передислокації власних підрозділів з метою захисту від артилерійських ударів ЗСУ. Також дані використовувалися військовими РФ для масованих обстрілів зі стратегічних об'єктів міста.

У пресслужбі повідомляють, що зрадником виявився колишній чиновник Харківської міської ради. Його завербували кадровий співробітник ФСБ, який сам вийшов на нього.

Встановлено, що затриманий отримав в обмін на співпрацю із ворогом гарантії безпеки для нього та його родини, якби Росії вдалося захопити регіон.

"Правоохоронці затримали зрадника "на гарячому" - після того, як він попросив представника спецслужб Росії завдати удару по об'єкту, де знаходиться особовий склад СБУ", - йдеться у повідомленні.

Російському агенту повідомлено про підозру (державна зрада), а також обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше видання "Коментарі. Харків" повідомляло:

 Окупанти обстріляли ракетами селище на Харківщині. За словами голови громади, такого терору проти мирного населення селище раніше ніколи не знало. Він також показав фотографії наслідків ракетного обстрілу, на яких видно велику кількість руйнувань.

 Українські воїни ефектно знищили окупантів та їх склад із боєприпасами на Харківщині. розвідникам вдалося виявити місце базування підрозділу російських окупаційних військ. Також було зафіксовано факт вивантаження артилерійських боєприпасів. Після цього гвардійці передали координати мети українським артилеристам, а потім здійснили коригування вогню.

 У селі Безтурботне, що у Шевченківському районі Харківської області, сталося жорстоке вбивство 55-річного фермера Володимира. Окупанти застрелили чоловіка, розчленували, а потім спалили. Подробиці читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися