Скільки зброї здали жителі Харківської області (ФОТО)

Жителі Харківщини можуть добровільно здати зброю до 30 листопада

В Україні триває місячник добровільної здачі зброї. З початку листопада на Харківщині до підрозділів поліції здали 548 одиниць зброї. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

У жителів регіону вилучили 13 одиниць нарізної зброї військових зразків, 528 мисливських рушниць, 5797 боєприпасів до різних видів зброї.

У поліції нагадали, що чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами.

Громадяни, які добровільно здали незареєстровану зброю, боєприпаси та вибухові матеріали, будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Жителі Харківської області можуть здати незареєстровану зброю до 30 листопада.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 1 по 30 листопада в Україні проводитиметься місячник добровільної здачі зброї. Тим, хто має намір добровільно здати зброю потрібно звернутися до територіального органу Національної поліції за місцем проживання. Також можна звернутися до дільничного пункту поліції у місті чи до поліцейського офіцера громади. Також можна зателефонувати за номером “102”.

Також в Нацполіції повідомили, що колишній співробітник органів внутрішніх справ налагодив збут вогнепальної зброї на території міста Харків.

Підполковник міліції вирішив заробити незаконним шляхом та налагодив збут вогнепальної зброї на території міста. Автомат Калашнікова у зловмисника коштував 1200 доларів США, а пістолет Макарова – 50 000 гривень. Для гуртових покупців діяла система знижок, в залежності від кількості одиниць придбаного товару.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися