У Харківській області рятувальники чотири години намагалися приборкати вогонь у будинку: що трапилося

«Прильотів» у будинок не було.

Рятувальники ДСНС Харківської області за добу виїжджали на п’ять пожеж від влучання ворожих снарядів, а також на пожежі, що трапилися не через обстріли. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на ГУ ДСНС у Харківській області.

Так, з причини, не пов’язаної з військовими діями, учора о 19:20 сталась пожежа у селі Писарівка Золочівської громади, яка забрала життя 86-річної жінки. Її тіло знайшли рятувальники 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини під час пожежогасіння.

Горів будинок загиблої на площі 100 кв.м. О 23:10 вогонь вдалось приборкати.

Також три пожежі трапились на території Куп’янської громади. Горіли гаражі, автомобілі, мотоцикли, приватний будинок та інші об’єкти. По одній з пожеж, спричинених ворогом, трапилось у Вовчанській та Курилівській громадах. Горіли відповідно об’єкт агропромислового комплексу та приватний гараж.

Об 11:00 рятувальники тієї ж 44-ї частини ДСНС виїздили на обстеження територій після завершення обстрілів у м. Куп’янську. В цьому випадку пожеж не трапилось, проте постраждали 2 особи, а також 1 житлова 9-типоверхівка та приватне домоволодіння.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області збирають тіла вбитих рашистів: десять зі ста – заміновані (ФОТО). Цю роботу доводиться робити рятувальникам та українським захисникам.

У Харківській області збирають тіла загиблих російських військових. Своїх "побратимів" загарбники не збирають, ба більше – йдуть по трупах, або ховаються серед померлих, щоб підійти ближче до позицій наших військових. Збирати вбитих загарбників доводиться рятувальникам ДСНС та воїнам ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на фоторепортаж "МедіаПорта".

Спочатку 200-тих росіян знаходили на околицях Харкова, а після контрнаступу ЗСУ – більшість була у Куп’янському та Ізюмському районах. Тіла навіть ідентифікують, якщо це можливо, а потім відправляють на обмін.

Українські захисники працюють разом з рятувальниками. Місце, де у Харкові зберігають тіла російських військових, засекречене. Скільки відправляють на обмін — теж не розголошують.

Завдяки таким пошуковим операціям Україна може забрати тіла своїх загиблих, а їхні близькі — нарешті поховати захисників.

Тіла часто доводиться забирати поруч з лінією бойових дій, під обстрілами. Є й інша небезпека: приблизно 10 зі 100 тіл — заміновані, кажуть військові.

Ідентифікувати тіла майже неможливо, тому що російські спів службовці загиблих забирають документи та знімають усі нашивки з форми, що ускладнює упізнання.

Кожного загиблого мають перевірити за номером у списку. Щоб завантажити близько пів сотні тіл, потрібно кілька годин.

Звикнути до такої роботи неможливо, кажуть рятувальники: треба "вимикати почуття", але психологічний відбиток залишається все одно.

Для роботи з тілами видають захисні костюми, маски, бахіли. Рятувальники зізнаються: маски не дуже допомагають, але наголошують: хтось має це робити — "заради нашої перемоги".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися