Посадовиці з Вовчанська загрожує довічне ув’язнення: що накоїла жінка

Завершено спецрозслідування щодо зрадниці, яка організовувала видачу російських паспортів жителям Вовчанська.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 33-річної жінки за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, будучи головним спеціалістом Вовчанського районного сектору ГУ ДМС України в Харківській області, перейшла на бік ворога.

Торік наприкінці травня вона обійняла посаду "в. о. начальника міграційної служби" в окупованому м. Вовчанськ, а через декілька тижнів вже стала "начальником".

Головним завданням псевдопосадовиці була організація видачі місцевим мешканцям паспортів російської федерації. Жінка здійснювала прийом документів для оформлення громадянства рф, серед яких і згода неповнолітніх осіб у віці від 14 до 18 років.

Зрадниця також займалась й іншими питаннями, пов’язаними з отриманням громадянства рф. Насамперед, вона керувала роботою підлеглих працівників щодо перекладу документів на російську мову, розгляду звернень, пов’язаних з отриманням російського громадянства за скороченою процедурою.

Крім того, обвинувачена отримувала за роботу від окупаційної влади заробітну плату у російських рублях.

На початку вересня 2022 року жінка разом з окупантами втекла на територію держави-агресора. 

Обвинувачену судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області.

Досудове розслідування проводили слідчі другого СВ ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Управління СБУ в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Електропоїзди з Харкова курсуватимуть по-іншому (розклад)

У зв’язку з ремонтними роботами з червня по вересень частково змінюється розклад руху електропоїздів з Ізюму до Харкова та в зворотному напрямку. Про це повідомив начальник станції Ізюм Андрій Гадяцький, інформують "Коментарі. Харків". Як саме курсуватимуть поїзди з Харкова, дивіться за посиланням.

Запуску соціального автобусу в Харківській області поки що не буде

БФ "Янголи спасіння" повідомив про відтермінування запуску безкоштовного автобуса у Борівській громаді. З технічних причин на цьому тижні автобус не зможе вийти на маршрут. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посланням на інформацію Борівської селищної ради. Дізнатися, на який термін переноситься початок роботи соціального автобусного рейсу, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися