На Харківщині посилено заходи епідеміологічного нагляду: що перевіряють

Наразі визначено точки відбору проб води у Харківській області.

За 5 місяців цього року в області зареєстровано більше 52 тисяч випадків інфекційних захворювань проти майже 108 тисяч за аналогічний період минулого року. Загалом рівень захворюваності знизився, але без урахування грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, у літній період через підвищення температури можуть бути проблеми зі здоров’ям у людей похилого віку або в тих, хто мають хронічні хвороби. Тому він радить таким громадянам регулярно вимірювати тиск та вживати більше води, а якщо виникнуть проблеми зі здоров'ям – терміново звертатися до сімейного лікаря.

"Серед неінфекційних захворювань найпоширенішими є хвороби системи кровообігу (32,47%), на другому місці – хвороби органів дихання (17,27%) та на третьому – хвороби органів травлення (8,64%). Багато уваги зараз також треба приділяти профілактиці кишкових захворювань, адже починається сезон фруктів і овочів. Усе залежить від правильної обробки продуктів. До того ж через підрив Каховської ГЕС зараз маємо масштабну трагедію, тому багато часу приділяємо профілактиці захворювання на холеру", – сказав Максим Хаустов.

Завідувачка відділення епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб ДУ "Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Тетяна Карлова наголосила, що в регіоні посилені заходи епідеміологічного нагляду і є чітко визначені точки відбору проб води. Наразі на Харківщині не зафіксовано випадків або підозр на холеру.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На дороги Харківської області вийшов безкоштовний соціальний автобус (розклад)

Запуск соціального автобусу було анонсовано раніше. На Борівщині запустили соціальний автобус для сполучення між селами громади та з районним центром. Перший рейс безкоштовного автобуса відбувся учора, 14 червня.

Також здійснюватимуться безкоштовні рейси за маршрутом Слов’янськ – Ізюм – Борова та у зворотньому напрямку. З детальним розкладом безкоштовного автобусу можна ознайомитися за посиланням.

Чого варті нагороди у Харкові – думка експертів

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов нагородив команду українського телеграм-каналу "Труха" "за вагомий внесок у боротьбі на інформаційному фронті під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію каналу "Труха. Харків".

Також колективу телеграм-каналу було вручено медалі "За визволення Харківської області" та "За оборону міста-героя Харків". Чи можна такі нагороди "За визволення Харківської області" та "За оборону міста-героя Харків" давати адміністраторам телеграм-каналів взагалі, журналіст "Коментарів. Харків" запитала у експертів.

З появою новини про нагородження адмінів даного телеграм-каналу відреагували і військові блогери, які воюють на передовій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися