У Харкові загасили пожежу у Будинку архітекторів

Загоряння сталося на літньому майданчику кафе біля споруди

В Харкові горів будинок архітектора. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Харківській області.

1 вересня об 11:22 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на літньому майданчику кафе на вул. Дарвіна, 9 у Харкові. Воно знаходилось впритул до двоповерхового "Будинку архітекторів". Цей будинок старої забудови з дерев’яними елементами внутрішніх несучих конструкцій. Тому вогонь в лічені хвилини перекинувся на його дах і горище.

На момент прибуття рятувальників майданчик кафе горів на площі 70 кв.м., а також горів дах і горищне перекриття будинку на площі 150 кв.м. В гасінні вогню приймало участь дев'ять пожежно-рятувальних підрозділів на автоцистернах та три пожежні автодрабини. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС вдалось не допустити розповсюдженню вогню на ще більшу площу і врятувати 500 кв.м. площі пам'ятки архітектури та містобудування місцевого значення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ліквідацію пожежі в Куп'янському районі. 30 серпня близько 11:30 ворог завдав обстрілів неподалік села Осинове Куп’янського району. Зайнялось сміття на полігоні побутових відходів. Про це повідомили у ГУ ДСНС України у Харківській області. До місця події було направлено 2 відділення служби порятунку. На момент прибуття вогнеборців горіло сміттєзвалище на площі близько 500 кв.м. О 15:45 пожежу вдалось ліквідувати. Жертв та постраждалих немає.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про удар по центру Куп'янська. Окупанти вдарили по центральній частині міста Куп’янськ на Харківщині. Внаслідок артилерійського обстрілу о 10:30 отримав поранення 61-річний чоловік, госпіталізований до лікувальної установи. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов у своїх соцмережах. "Є пошкодження нежитлових приміщень, адмінбудівель та приватних житлових будинків. На місці працюють екстрені служби.", - додав Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися